Skip to main content

Kickzy - Conceptenbureau

Kickzy staat voor “natuurlijk spelen! Ons conceptbureau Haarlem helpt kinderen op een laagdrempelige manier kennis te maken met de natuur. De workshops, evenementen en natuurlijk concepten die we hiervoor inzetten zijn creatief en staan garant voor veel plezier. Kickzy kickt de kinderen met alle liefde letterlijk de natuur in. Buiten spelen is gezond, leuk en bovendien overal mogelijk. Er is altijd wel een braakliggend terrein, een strandje, een groot weiland met slootjes of een bos in de buurt waar ons conceptbureau Haarlem zich kan uitleven door de leukste buiten evenementen voor kinderen te organiseren.

Waarom buitenspelen belangrijk is

Uit onderzoek blijkt dat nog maar 14% van de kinderen in Nederland iedere dag buiten speelt. 15% van de kinderen speelt zelfs nooit buiten! Kickzy conceptbureau Haarlem is niet voor niets gebrand op buitenspelen. Buitenspelen is namelijk enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bewegen is goed voor het lichaam en de geest. Door in de natuur te spelen worden kinderen minder snel ziek en wordt het concentratievermogen en de schoolprestaties verhoogt. Ook het klimmen in bomen, het lopen over randjes en het springen over watertjes zorgt ervoor dat de motoriek snel positief beïnvloed wordt. Buitenspelen stimuleert bovendien de fantasie, de nieuwsgierigheid en het zelfvertrouwen. Zonlicht maakt vitamine D aan dat nodig is voor de opbouw van stevige botten en van veel frisse lucht kun je heerlijk slapen. Ook sociale vaardigheden worden getraind als kinderen samen buitenspelen. Reden genoeg dus voor Kickzy om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en naar buiten te kicken!

De concepten van Kickzy

Bij Kickzy conceptbureau Haarlem houden we van aanpakken. Wij krijgen een kick van het neerzetten van een mooi evenement voor kinderen, van het verzinnen van een creatieve workshop en van het omtoveren van een stuk land tot een avontuurlijk gebied waar alles mogelijk is. Ons team vindt dat avontuurlijk buiten spelen overal en altijd mogelijk moet zijn voor jonge verkenners. Daarom hebben wij als missie het ontwikkelen van succesvolle concepten als het gaat om buitenspelen. Door spelenderwijs actief te zijn, is het gemakkelijker om van de natuur te leren en wordt het buitenspelen bevorderd. De ideale manier om kinderen te stimuleren. Het Speeleiland Haarlem is bijvoorbeeld zo’n door Kickzy ontwikkeld concept. Op dit avontuurlijke eiland kunnen kinderen van de natuur genieten door te klimmen, hutten te bouwen en te spelen in vrijheid.

Ben je opzoek naar een conceptbureau in Haarlem dat ervaring heeft met het succesvol opzetten van natuurspeeltuinen? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in!

Samenwerkingen met BSO’s en scholen

Kickzy werkt niet alleen zelfstandig aan concepten. Onze medewerkers geven ook theorielessen in combinatie met spelen in de praktijk op bijvoorbeeld BSO’s en scholen. Dit maakt onze werkwijze geheel compleet. Voorafgaand aan ons bezoek kijken we welke leuke belevenis plekken in de natuur er in de omgeving van de school of de buitenschoolse opvang zijn. Daarop stellen we onze theorieles af, om vervolgens gezamenlijk de natuur in te trekken. Uit deze manier van werken is bijvoorbeeld het concept “de Strandreddertjes” ontstaan. Bij deze activiteit maken wij samen met de kinderen het strand schoon. Dit is een prachtige belevenis die de kinderen nooit meer vergeten terwijl ze direct een wijze les leren over de schade die afval aanricht op het zeeleven.

Ben je op zoek naar een conceptbureau Haarlem dat kan helpen bij het bedenken van leuke buitenactiviteiten voor kinderen van een school of BSO? Vul dan het contactformulier in!

BuitenGewoon Kinderfestival

Het BuitenGewoon Kinderfestival is een evenement dat door Kickzy georganiseerd en ontwikkeld is. Dit initiatief vond voor het eerst plaats in september 2018 en was direct een enorm succes. Het festival, dat gericht is op kinderen vanaf 4 jaar, maakt het mogelijk om allerlei leuke dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een Silent Disco, springkussens en een levensgrote versie van Twister. Alle activiteiten vinden uiteraard plaats in de buitenlucht. Er treden een hoop, voor de kinderen bekende artiesten op en er zijn allerlei foodtrucks aanwezig om de hongerige maagjes te vullen.

Hulp van Kickzy op jouw evenement?

Kicky conceptbureau Haarlem is creatief in het steeds weer bedenken van leuke en vernieuwende buitenactiviteiten voor kinderen. Dit kan een kleine workshop zijn voor een kinderfeestje tot aan de entertainment voor de kinderen op een enorm bedrijfsfeest. Kun je wel wat hulp gebruiken op jouw evenement als het gaat om creatieve kinderactiviteiten? Vraag dan Kickzy om hulp, wij hebben een schat aan ervaringen als het gaat om het organiseren van kleine tot zeer grote evenementen met kinderen. We kunnen je helpen bij het bedenken van een creatief concept, maar ook bij de begeleiding van de activiteit door het inzetten van energieke types die de kinderen bezig houden. We kunnen adviseren over natuurlijke locaties in de omgeving of de gehele organisatie van het kinderevenement uit handen nemen.

Wil je workshops op maat voor kinderen en zoek je iets anders dan anders, waarbij natuurbeleving centraal staat? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren van een kinderfestival binnen jouw eigen evenement? Vul dan het onderstaand contactformulier in!